داستان های موفق گروه سرو
داستان شماره 1
در اوایل دهه 80 برای یک مشتری زیرساخت مجازی راه اندازی شدکه سیر تحول این مشتری می تواند جذاب باشد.
در ابتدای امر یک سایت و ماشین ها با تعداد بسیار اندک راه اندازی شده و پس از تجربه موفق تست و پیاده سازی مجازی سازی در اواسط دهه 80، راهکارهای تداوم کسب و کار در ایران از پشتیبان گیری به سمت و سوی سایت بحران قدم برداشت. شاید این مشتری جز اولین سازمانهایی در ایران بوده و هست که با تکیه بر مدیران آگاه و مسئولین وظیفه شناس و به موازات آن اتکا به مشاوره شرکت سرو، در برخی از راهکارهای فناوری در بین سازمان های پیشرو قرار داشته و دارد.
در نتیجه طرح پیاده سازی سایت بحران با استفاه از تکنیک SRM کلید خورد. Disaster Recovery برای تعدادی از ماشین های حیاتی و به منظور بهبود (کاهش) زمان قطعی در اواخر دهه 80 با استفاده از ترکیب بهروز ذخیره ساز EVA و SRM پیاده سازی شد و این سازمان در جمله معدود سازمانهایی در ایران قرار گرفت که این راهکار را در عمل با همراهی گروه شرکت های سرو پیاده سازی نموده است.
پس از گذشت زمان و بلوغ دیگر راهکارهای تداوم کسب و کار و پیاده سازی بصورت راهکارهای اکتیو-اکتیو، آن سازمان معظم با توجه به سرویس های حساس و مبتنی بر پیشنهاد شرکت، مصمم شد تا پیاده سازی راهکار اکتیو اکتیو را برای سرویس های اصلی را در دستور کار قرار دهد. با مشاوره شرکت سرو مشخص گشت این راهکار در زمان خود هزینه قابل ملاحظه ای را برای سازمان در پی خواهد داشت لذا بر اساس تعهد مقرر شد، "طرح مربوطه" برای اولین بار در ایران SLA 99/99 را پوشش دهد (یعنی تنها 52 دقیقه قطعی در کل سال و کمتر از 14 دقیقه در یک فصل) و این توافق نامه سطوح خدمات را سه سال گارانتی نماید و آن هم با خطوط ارتباطی بین سایتی و محدود در ایران ( در زمان مربوطه) و با قطعی های برق ایران! و در صورت قطعی جریمه هنگفتی متوجه شرکت بود.
پیاده سازی این طرح نیز در اوایل دهه 90 به انجام رسید در این زمان اکثر سازمان ها و شرکت های ایران از پیاده سازی چنین راهکار پیچیده ای هراس داشتند.
راهکار مربوطه پیاده سازی VPLEX Metro برای مجازی سازی ذخیره سازی و ارایه همزمان اطلاعات در دو سایت ( پیاده سازی راهکار Active-Active) و به منظور پیشگیری از خطای انسانی و یا تخریب اطلاعات بوسیله کدهای مخرب نیز لازم بود داده ها بصورت مکرر (برای حفظ RPO ) بازه های زمانی بسیار کوتاه پشتیبان داشته باشند در نتیجه به موازات VPLEX از تجهیزات Recoverpoint به منظور ایجاد PIT استفاده شد. حتی برای سوییچینگ ذخیره سازی نیز دشواری های بسیار زیادی در خصوص پوشش کل ترافیک و درگاه های ارتباطی وجود داشت که شرکت با استفاده از راهکار خود بر آن فایق آمد.
یکی از بزرگترین مشکلات ما پس از گام های "طراحی"، "توجیه اقتصادی طرح به همراه توجیه لزوم تهیه ساپورت در ایران" که معمولا با مقاومت شدیدی رو برو می شود و "نصب اولیه"، بروز رسانی فرم ور (Firmware) تجهیزات فوق حساس و شامل تحریم VPLEX بود که برای به روز رسانی از کمپانی سازنده الزام شده بود یکی از کارکنان آموز دیده و فوق تخصص در این زمینه به تجهیز متصل گردند و تجهیز را بروز رسانی نمایند و یا کارشناس مربوطه با حضور فیزیکی در سازمان مشتری در ایران! حضور یابد! دقیقا الزام بودکمپانی سازنده بدون واسط به دستگاه متصل گردد حتی واسط مورد قبول کمپانی EMC نبود!
به لطف "ساپورت دقیق خریداری شده" و با "همکاری منعطف همکار خارجی این شرکت"، این امر بصورت معجزه آسایی در ایران صورت پذیرفت که شاهد ان عملکرد دقیق دستگاه، بهروز رسانی دستگاه زیر بار بدون یک لحظه قطعی بود که حتی یک لحظه نیز سرویس های مشتری متوقف و یا کند نگشت و این موفقیت به جرات یکی از کارنامه های موفق شرکت سرو بوده و هست.
حتی با وجود قطعی های مکرر برق در سال 97 که هر قطعی بیش از 2 ساعت زمان داشت که گاهی باعث خارج شدن یو پی اس ها از مدار (به هر علتی) می گشت، شرکت طرح خود را مطابق شکل فوق پیاده سازی نمود و بدون جریمه و بدون قطعی این قرارداد را با رعایت تمام بنده های مطرح شده و مطابق با استانداردهای فنی روز دنیا به انجام رسانید.